(Svenska) Zjanna Litvina – om angreppen på vitryska journalister efter valet

Sorry, this entry is only available in Swedish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Efter valet den 19 december har den vitryska regimen ansträngt sig till det yttersta för att tysta kritiska röster. Landets oberoende journalister är en grupp som drabbats hårt. Kontor och hem har genomsökts av polisen och säkerhetspolisen. Datorer och dokumentation har beslagtagits. Över 600 personer har gripits sedan valet, bland dem många journalister. Majoriteten har släppts men fortfarande sitter en del häktade i väntan på rättegång. De är åtalade för att ha organiserat eller deltagit i massupplopp. Om de döms riskerar de 15 års fängelse.

Zjanna Litvina, ordförande för Belarusian Association of Journalists, är på besök i Stockholm. Civil Rights Defenders och Medieinstitutet Fojo anordnar tillsammans ett extrainsatt frukostseminarium där vi diskuterar den senaste utvecklingen i Vitryssland och i synnerhet situationen för landets journalister.

Datum: 18 februari
Tid: 9.00-10.00, kaffe/te och smörgåsar serveras från 8.30.
Plats: Stora Nygatan 26, Stockholm

Anmäl dig på info@civilrightsdefenders.org senast onsdag 16 februari.

Seminariet kommer att tolkas från vitryska till engelska.

Välkommen!

För att boka ett separat möte eller en intervju, ring Agneta Jacobsson på Medieinstitutet Fojo på 070-817 56 55.

Categories: Uncategorized.
Tags: Belarusian Association of Journalists, Presidential election 2010, Violence against journalists, and Zhanna Litvina.
Regions: Belarus.