(Svenska) Vi söker en Business Controller

Sorry, this entry is only available in Swedish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

CRD600x300
Är du en Business Controller som drivs av verksamhetsstyrning och att utveckla processer? Vill du vara en del av en snabbt växande expertorganisation, som arbetar för mänskliga rättigheter? Då är detta din nästa utmaning!

Civil Rights Defenders försvarar människors medborgerliga och politiska rättigheter och stärker utsatta människorättsförsvarare. Vi arbetar i några av världens mest repressiva länder och regioner där vi tillsammans med lokala krafter kämpar för långsiktig och hållbar förändring. Vi är också verksamma i Sverige för att ta ett ansvar för de mänskliga rättigheterna även på hemmaplan.

Din roll som Business Controller
Hos oss kommer du att arbeta verksamhetsnära genom att stötta programansvariga med bland annat projektrapportering, budgetering samt kvartalsvis utfallsuppföljning. I rollen ligger en stor del verksamhetsstyrning samt att räkna på kontrakt och projekt. I nära samarbete med CFO kommer du dessutom att arbeta med förbättring av processer och implementation av ett nytt affärssystem. Du blir en del av ett ekonomi-team på fem personer, som jobbar serviceinriktat och som tror på att skapa smarta långsiktiga lösningar. Som Business Controller rapporterar du till CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

• Tillsammans med teamet implementera nytt affärssystem.
• Bistå programansvariga i budgetering och uppföljning
• Stötta programansvariga med den finansiella rapporteringen till givare
• Utveckla och kontrollera den finansiella rapporteringen från partners
• Utveckla och förbättra processerna avseende budgetering och rapportering
• Framtagning av verktyg för analys och uppföljning

Vem trivs här?

Med tanke på den tillväxtresa organisationen befinner sig i, söker vi en person som är lösningsorienterad, med tydligt verksamhetsfokus och med en god kommunikativ förmåga. Du är självgående och strukturerad i ditt arbetssätt och har driv att skapa lösningar och fullfölja dem till implementering. Självklart är du en person som samverkar med andra på ett smidigt och förtroendegivande sätt. För att trivas här delar du våra värderingar om alla människors lika värde och vi ser gärna att du har ett intresse för mänskliga rättigheter.

För att kunna axla rollen som Business Controller krävs att du har minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet inom ekonomi och verksamhetsstyrning. Att du har mycket goda kunskaper inom redovisning, budgetering, ekonomisk analys och uppföljning tar vi för givet. Du har högskoleutbildning inom ekonomi med inriktning mot redovisning eller verksamhetsstyrning. Rollen kräver vidare att du har goda kunskaper i svenska och engelska, både skriftligt och muntligt. Vidare behöver du ha ordentliga kunskaper i Officepaketet och då Excel i synnerhet där du kommer bland annat att bygga rapporter.

Vi erbjuder!

Vi erbjuder dig en självständig roll i en internationell, öppen och dynamisk miljö, där du får möjlighet att påverka ditt arbete. Vi sitter i ett nytt, fräscht kontor i en av Hötorgsskraporna!

Välkommen att söka!

I denna rekrytering samarbetar Civil Rights Defenders med Badenoch & Clark. För att söka till tjänsten, klicka här. Skicka din ansökan så snart som möjligt, vi gör urval löpande, dock senast den 11 februari 2018. Vid frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Annelie Alverslid på tel 020-15 18 18.Välkommen med din ansökan!

Categories: Uncategorized and Vacancies.