(Svenska) Filmvisning: ”Killing the chickens to scare the monkeys”

Sorry, this entry is only available in Swedish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Välkommen till årets sista En timme mänskliga rättigheter som är en specialvisning av Jens Assurs senaste film ”Killing the Chickens to Scare the Monkeys”. Filmen har rönt stora framgångar på en rad filmfestivaler runt om i världen.

Filmens titel anspelar på ett kinesiskt talesätt om myndigheternas taktik att skrämma människor till tystnad genom att döda vissa.

För oss visar filmen att rättssäkerhet är en grundbult i människorättsarbetet och att avsaknaden av en rättvis rättegång kan få skrämmande konsekvenser för den enskilda individen men också för ett samhälles utveckling.

Civil Rights Defenders samarbete med Jens Assur syftar till att stimulera en diskussion om de mänskliga rättigheterna bland den breda allmänheten.

Efter filmvisningen samtalar vi med Jens Assur om filmen. Samtalet leds av Civil Rights Defenders kommunikationschef, Natasha Jevtic Esbjörnson.

Datum: 30 november
Tid: 9.00-10.00 (kaffe/te och mackor från 8.30)
Plats: Stora Nygatan 26, Stockholm

Anmäl dig via anmalan@civilrightsdefenders.org

Välkommen!

”Killing the Chickens to Scare the Monkeys” har rönt stora framgångar på en rad filmfestivaler runt om i världen. Den har visats på Sveriges television och kommer att användas som ett diskussionsunderlag i skolor i Sverige. Civil Rights Defenders stödjer filmen genom ett informationsbidrag från Sida. Vårt samarbete med Jens Assur handlar om att, med filmen som verktyg, föra en diskussion om mänskliga rättigheter, rättssäkerhet, yttrandefrihet och inte minst rätten till en rättvis rättegång.

Categories: Uncategorized.
Tags: Jens Assur and One hour of human rights.
Regions: Southeast Asia.