(Svenska) Pride 2017

Sorry, this entry is only available in Swedish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

More pride less divide

Att få älska den en vill är en mänsklig rättighet, en rättighet som är universell. Samtidigt utsätts HBTQ-personer runt om i världen för hot, trakasserier och förföljelse. Några kämpar för för sina rättigheter med livet som insats.

Civil Rights Defenders arbetar i flera av världens mest repressiva regioner för att mänskliga rättigheter ska gälla alltid, överallt. För vi tror att en värld där människors rättigheter och friheter respekteras är en säkrare värld att leva i.

Vill du vara med och göra detta arbete möjligt?

Swisha din gåva till 900 12 98

Sms:a PRIDE till 72980 för att ge 50 kr


Exempel på hur vi arbetade med HBTQ-rättigheter 2016:

  • För åttonde året i rad stöttade vi HBTQ-festivalen QueerFest i Ryssland. För första gången någonsin riktades inga direkta hot eller trakasserier mot festivalen.
  • Samma år stöttade vi för femte året i rad Viet Pride i Vietnam. Vi fanns på plats och medverkade i flera event tillsammans med andra lokala och internationella aktörer.
  • Vi är en nyckelpartner till Belgrade Pride. Förra året organiserade vi bland annat ett seminarium med deltagare från 20 länder. Vi arrangerade också en fotoutställning om situationen för transsexuella romer i Serbien.
  • Med hjälp av stöd från Civil Rights Defenders kunde armenska HBTQ-aktivister arrangera den största någonsin HBTQ-filmfestivalen.
  • I Augusti 2016 välkomnade vi människorättsförsvarare från Ryssland, Vitryssland och Västra Balkan till Stockholm Pride. Förutom att medverka i paraden organiserade Civil Rights Defenders ett seminarium om HBTQ-rättigheter i Ryssland och Vitryssland.

I år gästas vi på nytt av människorättsförsvarare från några av världens mest repressiva regioner. Tillsammans står vi upp för allas rätt att älska den de vill.


Heart-thumbnail
Ditt stöd möjliggör vårt arbete. Tack!

Swisha din gåva till 900 12 98

Sms:a PRIDE till 72980 för att ge 50 kr