(Svenska) Vi söker praktikanter för hösten 2011 (3 platser)

Sorry, this entry is only available in Swedish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Praktikant – till vår kommunikationsavdelning

Kommunikationsavdelningen planerar, samordnar, kvalitetsgranskar och genomför en stor del av Civil Rights Defenders opinions- och påverkansarbete i nära samarbete med handläggare och programansvariga. Kommunikationschefen blir praktikantens handledare.

Arbetsuppgifter: Praktikanten får skriva nyhetsartiklar, notiser, andra texter till hemsidan och till nyhetsbrevet, hjälpa till med det praktiska i samband med Civil Rights Defenders utåtriktade evenemang (såsom frukostseminarier och organisationens medverkan vid andra evenemang), registrera personer som vill ha information och utskick i vår adressdatabas samt i övrigt bistå kommunikationschefen med diverse småuppgifter. Översättning mellan svenska och engelska förekommer.

Kunskapskrav: Praktikanten bör ha ett genuint och dokumenterat intresse för mänskliga rättigheter och grundläggande kunskap om de frågor Civil Rights Defenders arbetar med. Praktikanten bör ha lätt för att uttrycka sig i skrift på svenska och engelska. Goda datakunskaper är en förutsättning. Vi använder av oss olika publicerings- och utskicksverktyg och av sociala medier. Bildredigering i photoshop förekommer. Eftersom vi har börjat arbeta med rörliga bilder är det en fördel om du har erfarenhet av att arbeta med film och foto. En bakgrund som journalist, kommunikatör eller liknande är mycket meriterande.

En ansökan bör innehålla ett personligt brev och en CV och skickas till info@civilrightsdefenders.org eller till natasha.esbjornson@civilrightsdefenders.org senast 25 maj.

Praktikant – till avdelningen för Östeuropa och Centralasien

Avdelningen för Östeuropa och Centralasien planerar, samordnar och genomför Civil Rights Defenders arbete i regionen, vilket också innefattar opinions- och påverkansarbete i Sverige. Praktikanten kommer att arbeta nära handläggarna för Östeuropa och Centralasien under ledning av programansvarig för regionen.

Arbetsuppgifter: Praktikanten ska bistå handläggare samt programansvarig i det dagliga arbetet med länderna. Arbetsuppgifterna är av varierande slag och innefattar bland annat skrivande av artiklar, administrativt arbete och att hjälpa till i planering och förberedelser av olika aktiviteter i Sverige och utomlands.

Kunskapskrav: Praktikanten bör ha ett genuint och dokumenterat intresse för mänskliga rättigheter och grundläggande kunskap om de frågor Civil Rights Defenders arbetar med. Praktikanten bör ha lätt att uttrycka sig i skrift på svenska och engelska. Kunskap i ryska är ett krav då arbetet innefattar kontakter med lokala samarbetsorganisationer och möjligtvis också viss översättning. En bakgrund som jurist, statsvetare eller liknande är mycket meriterande.

En ansökan bör innehålla ett personligt brev och en CV och skickas till info@civilrightsdefenders.org eller till marie.manson@civilrightsdefenders.org senast 25 maj.

Praktikant – till avdelningen för Sydostasien

Civil Rights Defenders håller på att etablera en Sydostasienverksamhet som består av stöd till partnerorganisationer och –nätverk, jämte opinions- och påverkansarbete.  När verksamheten är på plats kommer vårt arbete att omfatta Burma, Kambodja, Laos, Thailand och Vietnam. Vi söker en praktikant för arbete under hösten.

Arbetsuppgifter: Praktikanten kommer i första hand att skriva texter till hemsidan och till nyhetsbrevet, hjälpa till med praktiska göromål i samband med Civil Rights Defenders utåtriktade evenemang och bistå den programansvariga med diverse uppgifter. Översättning mellan svenska och engelska kan förekomma.

Kunskapskrav: Praktikanten bör ha ett genuint och dokumenterat intresse för något eller några av Mekongländerna och grundläggande kunskaper om mänskliga rättigheter. Du har lätt för att uttrycka dig på svenska och engelska och ha viss skrivarvana.

En ansökan bör innehålla ett personligt brev och en CV och skickas till info@civilrightsdefenders.org
eller till brittis.edman@civilrightsdefenders.org senast 25 maj.

Categories: News.
Regions: Sweden.