(Svenska) Seminarium: Ramzan Kadyrov – ett hot för hela Ryssland?

Sorry, this entry is only available in Swedish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Picture

På postern står det: “Rysslands och Kaukasus patrioter är en förlängning av Kadyrovs mandatperiod”. Fotot är från Tjetjeniens konstitutionsdag, 23 mars, och skildrar tjetjenska kvinnor som av sina arbetsgivare tvingats delta i en demonstration för att visa sitt stöd för konstitutionen och Kadyrov.

I början av året kallade Tjetjeniens överhuvud Ramzan Kadyrov ryska oppositionspolitiker för förrädare och mordhotade en före detta rysk premiärminister på sitt instagramkonto. En politiker i Sibirien har offentligt bett om ursäkt för sin kritik av Kadyrov, en annan oppositionspolitiker utsattes för bombhot när han släppte en rapport om Kadyrov och en buss med bland annat en svensk journalist på väg till Tjetjenien har satts i brand.

Håller Kadyrov, som gjort Tjetjenien till en lokal diktatur, på att få mer makt i Ryssland? Och vad innebär det i så fall för människorättssituationen i landet?

Välkommen på ett frukostseminarium med den ryske statsvetaren Andrej Piontkovskij, som själv lämnat Ryssland efter en kritisk artikel om Kadyrov.

Datum: 27 april klockan 9.00-10.00
Plats: Civil Rights Defenders huvudkontor, Sergels torg 12, våning 12 (hötorgsskrapa nummer 5, ingång intill Espresso House).
Anmälan: Vänligen anmäl ditt deltagande senast den 26 april till isabel.gustafsson@crd.org.

Categories: Events and News.
Tags: Chechnya, Ramzan Kadyrov, and Ryssland.
Regions: Russia.