(Svenska) Seminarium: 70 år av konflikter i Burma

Sorry, this entry is only available in Swedish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Burmakommittén-CRDDen 3 oktober organiserar Civil Rights Defenders och Svenska Burmakommittén ett seminarium om situationen i Burma.

Återigen fylls nyhetsflödet av rapporter om väpnade konflikter och folkfördrivning i Burma, denna gång i en oöverträffad omfattning. På mindre än en månad har 420 000 rohingyer drivits över gränsen till Bangladesh, situationen beskrivs av FN som etnisk rensning. Krisen i Rakhine-staten är långt ifrån den enda. Strider mellan den burmesiska armén och flera etniska rebellgrupper fortgår bortom strålkastarljuset, med fullskaligt krig i Kachin- och Shanstaterna.

Vad hände med den fredsprocess som många i det internationella samfundet satt sitt hopp till? Finns det några förutsättningar för fred? Hur påverkas militärens ställning av krisen i Rakhine?

Kom och lyssna på författaren och Burmaexperten Bertil Lintner i ett samtal lett av Matilda Hald, ordförande för Svenska Burmakommittén. I decennier har Bertils böcker och artiklar utgjort en huvudkälla till kunskap om den politiska utvecklingen i Burma.

När: Tisdag 3 oktober klockan 17:00-18:45
Plats: ABF-huset Sveavägen 41, Stockholm
Begränsat antal platser. Anmälan görs till info@burmakommitten.org

Varmt välkommen!

Categories: News.
Regions: Myanmar.