(Svenska) Praktikplats höst/vinter 2013

Sorry, this entry is only available in Swedish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Praktik


Civil Rights Defenders söker en praktikant till avdelningen för Östeuropa och Centralasien

Avdelningen för Östeuropa och Centralasien planerar, samordnar och genomför Civil Rights Defenders arbete i regionen, vilket också innefattar opinions- och påverkansarbete i Sverige. Praktikanten kommer att arbeta nära handläggarna för Östeuropa och Centralasien under ledning av programchefen för regionen.

Arbetsuppgifter: Praktikanten ska bistå handläggare samt programchef i det dagliga arbetet med mänskliga rättigheter I regionen. Arbetsuppgifterna är av varierande slag och innefattar bland annat skrivande av artiklar, administrativt arbete och att hjälpa till med förberedelser av olika aktiviteter i Sverige och utomlands.

Kunskapskrav: Praktikanten bör ha ett genuint och dokumenterat intresse för mänskliga rättigheter och grundläggande kunskap om de frågor Civil Rights Defenders arbetar med. En bakgrund som jurist, statsvetare, journalist eller liknande är ett krav. Praktikanten bör ha lätt att uttrycka sig i skrift på engelska och gärna svenska. Kunskap i ryska är mycket meriterande då arbetet innefattar kontakter med lokala samarbetsorganisationer och möjligtvis också viss översättning. Förmåga att skriva journalistiskt är också mycket meriterande.

Praktiken börjar 25 november och pågår till januari 2014. En ansökan bör innehålla ett personligt brev och en CV och skickas till joanna.kurosz@civilrightsdefenders.org senast 31 oktober 2013.

Categories: News.
Tags: Internship.
Regions: Sweden.