(Svenska) Nu söker vi praktikanter för våren 2012

Sorry, this entry is only available in Swedish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Civil Rights Defenders söker tre praktikanter på heltid för våren 2012, till vårt arbete med Sydostasien, Östeuropa och Centralasien och till kommunikationsavdelningen.

Kunskapskrav: För alla tre tjänster ser vi gärna att de sökande har ett genuint intresse för mänskliga rättigheter och grundläggande kunskap om de frågor Civil Rights Defenders arbetar med. Praktikanterna bör ha lätt att uttrycka sig i skrift på svenska och engelska. En bakgrund som jurist, statsvetare, journalist/informatör eller liknande är meriterande. Praktiktjänsterna är obetalda.

Deadline för ansökan är 30 november.

Avdelningarna för Sydostasien respektive Östeuropa och Centralasien:
Programansvariga för Sydostasien respektive Östeuropa och Centralasien planerar, samordnar och genomför Civil Rights Defenders arbete i regionen, vilket också innefattar opinions- och påverkansarbete i Sverige. Praktikanten kommer att arbeta under ledning av programansvarig.

Arbetsuppgifter: Bistå programansvarig i det dagliga arbetet med länderna. Arbetsuppgifterna är av varierande slag och innefattar bland annat att skriva artiklar och notiser, administrativt arbete och att hjälpa till i planering och förberedelser av aktiviteter i Sverige och utomlands.

Erfarenhet från Sydostasien respektive Östeuropa och Centralasien eller särskilt intresse för någon av regionerna är meriterande.

En ansökan bör innehålla ett personligt brev och en CV och skickas till:
brittis.edman@civilrightsdefenders.org för praktik på Sydostasienavdelningen
marie.manson@civilrightsdefenders.org för praktik på Östeuropa och Centralasienavdelningen

Kommunikationsavdelningen:
Kommunikationsavdelningen planerar, samordnar, kvalitetsgranskar och genomför en stor del av Civil Rights Defenders opinions- och påverkansarbete i nära samarbete med handläggare och programansvariga. Kommunikationschefen blir praktikantens handledare.

Arbetsuppgifter: Skriva nyhetsartiklar, notiser och andra texter till hemsidan och till nyhetsbrevet, hjälpa till med det praktiska i samband med Civil Rights Defenders utåtriktade evenemang samt i övrigt bistå kommunikationschefen med diverse småuppgifter. Viss översättning mellan svenska och engelska kan också komma ifråga.

En bakgrund som journalist, informatör eller liknande är mycket meriterande.

En ansökan bör innehålla ett personligt brev och en CV och skickas till:
natasha.esbjornson@civilrightsdefenders.org

Välkommen med din ansökan!

Categories: News.
Regions: Sweden.