(Svenska) Civil Rights Defenders söker en människorättsjurist med Sverigefokus

Sorry, this entry is only available in Swedish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

CRD dörrskylt

Vill du arbeta med att försvara människors medborgerliga och politiska rättigheter i Sverige? Civil Rights Defenders stärker nu bevakningen av hur Sverige lever upp till sina internationella åtaganden och söker en engagerad jurist till sin rättsavdelning.

Tjänstebeskrivning

Tillsammans med chefsjuristen bedriver du ett juridiskt utrednings- och granskningsarbete i syfte att identifiera brister i hur Sverige lever upp till internationella åtaganden. Du kommer att driva principiellt viktiga fall där människors rättigheter kränkts för att synliggöra strukturella problem i samhället. Ditt arbete syftar till att påverka svenska makthavare och att få staten att ta ansvar för de mänskliga rättigheterna.

Arbetsuppgifter

Bedriva ett juridiskt granskningsarbete där du utifrån internationella konventioner identifierar brister i lagstiftning och statliga och kommunala aktörers arbete. Utreda enskilda fall där människor utsatts för rättighetskränkningar och driva rättsprocesser i domstol eller vid tillsynsmyndigheter som JO och JK Skriva rapporter, tidningsartiklar och annat material som beskriver problem och formulerar krav på åtgärder. Utveckla strategier, handlingsplaner och genomföra aktiviteter för att nå uppsatta mål för ett förändringsarbete riktat mot makthavare. I övrigt bidra till den juridiska avdelningens arbete i Sverige och internationellt


Kvalifikationer

För att söka tjänsten krävs att du har en jur. kand examen och att du har ett dokumenterat intresse och erfarenhet av att arbeta med mänskliga rättigheter. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av att driva enskilda fall i Domstol. Det är meriterande om du arbetat på advokatbyrå eller genomfört notarietjänstgöring. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, på svenska och engelska.

Information om processen:

Vi samarbetar med Staffing i denna rekrytering. Skicka din ansökan märkt med CRD till josefin.chapovalova@staffing.se eller via Staffings hemsida: http://www.staffing.se/547/

Sista ansökningsdatum: 3/1- 2014

Intervjuer: Kommer att hållas löpande. Samtliga kandidater som uppfyller grundläggande kvalifikationskrav kommer att intervjuas av Staffing.

För frågor kontakta Josefin Chapovalova på tfn: 076- 0810980.

Varmt välkommen med din ansökan!

Categories: News.
Tags: Människorättsjurist.
Regions: Sweden.