(Svenska) Civil Rights Defenders i Almedalen

Sorry, this entry is only available in Swedish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Under Almedalsveckan i Visby arrangerar Civil Rights Defenders två seminarier med rubrikerna “Sveriges skyldigheter gentemot utsatta EU-medborgare” och “Hur stoppar vi hatbrotten?” Seminarierna äger rum på Rådstugugränd i Visby den 1 juli kl 10.00 och kl 13.00.

Sveriges skyldigheter gentemot utsatta EU-medborgare

Antalet utsatta EU-medborgare i Sverige ökar och många av dem är romer som har kommit hit till följd av diskriminering och trakasserier i sina hemländer. Ryktesspridning om huruvida de är organiserade eller inte påverkar debatten, liksom en hårdför politisk kampanj om att förbjuda tiggeri. För att fastställa vad Sverige har för lagliga skyldigheter att värna utsatta EU-medborgares mänskliga rättigheter har Civil Rights Defenders sammanställt rättsläget utifrån svensk rätt, EU-rätt och internationella människorättsnormer. Under vårt seminarium kommer vi diskutera resultatet och hur Sveriges förpliktelser ser ut.

Medverkar gör:
Soraya Post, Europaparlamentariker, Feministiskt Initiativ
Eva Lindh, Kommunalråd Linköping, Socialdemokraterna
Ewa Larsson, Kommunalråd Stockholm, Miljöpartiet
Jaan Paju, Forskare EU-rätt, Stockholms Universitet.
Seminariet leds av Johanna Westeson, Människorättsjurist, Civil Rights Defenders.

Tid: 1/7 kl 10:00 – 10:45
Plats: Rådstugugränd i Visby

Läs mer här

………………………………………………………………………………

Hur stoppar vi hatbrotten?

Hatbrotten ligger på en fortsatt hög nivå och utgör idag ett allvarligt problem, både för utsatta individer och för samhället i stort. Samtidigt klaras mycket få fall av hatbrott upp och Sverige får utstå återkommande internationell kritik. Hur ser vägen framåt ut? Vi bjuder in till en diskussion om både det reaktiva och det preventiva hatbrottsarbetet.
Eftersom seminariet ligger under lunchtid serveras lättare mat.

Medverkar gör:
Dan Eliasson, Rikspolischef, Polisen.
Lena Nitz, Ordförande, Polisförbundet.
Jallow Momodou, Ordförande, Afrosvenskarnas Forum för Rättvisa.
Helene Lööw, Docent i historia, Uppsala Universitet.

Tid: 1/7 kl 13:00 – 14:00
Plats: Rådstugugränd, Visby

Läs mer här

Categories: Events and News.