(Svenska) Efter 19 år på Civil Rights Defenders går Robert Hårdh vidare till nytt spännande uppdrag

Sorry, this entry is only available in Swedish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Efter 19 år som chef för Civil Rights Defenders blir Robert Hårdh nu välgörenhetschef på Novamedia Sverige AB. Bild: David Lagerlöf

Efter 19 år som chef för Civil Rights Defenders blir Robert Hårdh nu välgörenhetschef på Novamedia Sverige AB.            Bild: David Lagerlöf

Efter 19 års framgångsrikt arbete som chef för Civil Rights Defenders går Robert Hårdh vidare till ett nytt spännande uppdrag som välgörenhetschef på Novamedia Sverige AB, som driver Svenska Postkodlotteriet.

Robert har sedan millennieskiftet lett Civil Rights Defenders från att vara en liten organisation med ett fåtal anställda till att bli en global aktör med närvaro på fyra kontinenter och över 200 partnerorganisationer.

Resan har gjort att Robert fått en stor förståelse för var civilsamhällets behov ligger, någonting han ser fram emot att jobba vidare med i sin nya roll.

– Det är viktigt att näringslivet engagerar sig i civilsamhället, och samtidigt ligger det i allas intresse att civilsamhället öppnar upp för att ta emot stöd från näringslivet och därmed gör sig mindre beroende av statligt bistånd, säger Robert Hårdh.

Sedan starten 2005 har Svenska PostkodLotteriet genererat drygt 8,3 miljarder kronor till den ideella sektorn, ett arbete som Robert nu kommer att vara med och utveckla.

– Civilsamhället är i större behov av stöd än någonsin och jag ser det som en fantastisk möjlighet att fortsätta stötta det viktiga arbete som bedrivs runt om i världen, nu med hjälp av världens tredje största givarorganisation. Jag ser också fram emot att vara med och utveckla företagets roll som en positiv samhällsförändrare, säger Robert Hårdh.

Robert börjar sitt nya jobb i februari 2018. Arbetet med att rekrytera en ny chef för Civil Rights Defenders har inletts. John Stauffer, chefsjurist på Civil Rights Defenders, blir tillsvidare tillförordnad chef för organisationen.

Categories: News.