(Svenska) Civil Rights Defenders intervjuas om valet i Vitryssland

Sorry, this entry is only available in Swedish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Vitryssland

Söndagen den 11 oktober var det presidentval i Vitryssland och som förutspått vann den redan sittande presidenten Aleksandr Lukasjenko, som styrt landet de senaste 20 åren. Civil Rights Defenders är en av flera människorättsorganisationer som kritiserat valet eftersom det inte genomförts fritt och demokratiskt, utan istället genomsyrats av både fusk och hot.

Joanna Kurosz, Civil Rights Defenders programchef för Östeuropa och Centralasien, var på plats i huvudstaden Minsk under valet. I en intervju med Sveriges radio berättar hon bland annat att det inte bara är valdagen som är viktig i sammanhanget.

– Det handlar inte bara om det som händer på valdagen. Vitryssland har varit en diktatur i 21 år och under den här tiden har folket varit hjärntvättade av regimens propaganda. Oppositionen har under den här tiden blivit väldigt kvävd.

Klicka här för att lyssna på hela intervjun i Sveriges Radio.

Categories: News.
Tags: Belarus, Joanna Kurosz, and Vitryssland.
Regions: Belarus.